9 Ağustos 2007 Perşembe

Humus



Humus evlendiğimizden beri Eşimin istediği birşeydi ama humusa fava dediği için 1 yıldır taze ve kuru bakla ile yapılmış favalar yapıyordum:) İlk defa humus yaptığım için biraz tereddüt ettim ama abim ve eşimden tam not aldı...

Malzemeler

1 su bardağı nohut(organik kullandım)
1/2 su bardağı sızma zeytin yağı
1/2 su bardağı tahin
2-3 diş sarımsak
Kırmızı biber
Tuz

Nohutu 1 gece önceden ya da tupperware benzeri bir kapta 2-3 saat sıcak suda bekletin. Sonra bir bardak su ile clipsoda 15 dakika kadar haşladım. Kabuklarını soyun(ki ben hepsini soyamadım itiraf ediyorum, sona kalanları kabuklu bıraktım:) ), sarımsak, tahin, tuz ve zeytinyağı ile blender'dan geçirin. Üzerini kırmızıbiber ile süsleyip servis yapabilirsiniz.

Afiyet olsun...

1 yorum:

beste dedi ki...

Merhaba,super bir meze saglikli hafif:) Fransizlara bunu yapmayi ogretiyorum o kadar az hububat yiyorlar ki!