13 Ağustos 2007 Pazartesi
Zeytinyağlı Taze Barbunya
Ankara’da sular kesildi, yemek yapmak sorun oldu. Yıkaması kolay sebze ve meyve tüketmeye başladık haliyle. Sular gitmeden yıkamıştık aslında barbunyaları ama güzel domates yoktu ne pazarda ne de baktığım tüm süpermarketlerde, ben de ilk defa konserve domates ile yemek pişirdim. Aslında fena olmadı ama yine de dalından kopmuş domatesler tercihim.
Malzemeler
½ kg. kadar barbunya içi
1 adet kuru soğan
½ kavanoz konserve doğranmış domates
1 havuç
1 tatlı kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı biber salçası
2 bardak su
2-3 diş sarımsak
Tuz
Havucu yuvarlak doğrayın, soğanları küçük küçük doğrayın, ikisini beraber zeytinyağında kavurun. Üzerine biber salçasını ve küçük küçük doğranmış domatesleri, şekeri ve tuzu da ekleyin, biraz kavrulduktan sonra barbunyaları ekleyin. Suyu da ekleyip, düdüklüde (clipsoda) 15 dakika pişirin.
Afiyet olsun…
Etiketler:
Zeytinyağlılar
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder