9 Ağustos 2007 Perşembe
Humus
Humus evlendiğimizden beri Eşimin istediği birşeydi ama humusa fava dediği için 1 yıldır taze ve kuru bakla ile yapılmış favalar yapıyordum:) İlk defa humus yaptığım için biraz tereddüt ettim ama abim ve eşimden tam not aldı...
Malzemeler
1 su bardağı nohut(organik kullandım)
1/2 su bardağı sızma zeytin yağı
1/2 su bardağı tahin
2-3 diş sarımsak
Kırmızı biber
Tuz
Nohutu 1 gece önceden ya da tupperware benzeri bir kapta 2-3 saat sıcak suda bekletin. Sonra bir bardak su ile clipsoda 15 dakika kadar haşladım. Kabuklarını soyun(ki ben hepsini soyamadım itiraf ediyorum, sona kalanları kabuklu bıraktım:) ), sarımsak, tahin, tuz ve zeytinyağı ile blender'dan geçirin. Üzerini kırmızıbiber ile süsleyip servis yapabilirsiniz.
Afiyet olsun...
Etiketler:
Mezeler
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
1 yorum:
Merhaba,super bir meze saglikli hafif:) Fransizlara bunu yapmayi ogretiyorum o kadar az hububat yiyorlar ki!
Yorum Gönder