16 Ağustos 2007 Perşembe

Patlıcanlı Börek- Sahrap Soysal'dan



Bu börek arkadaşımın sofrasından...

Malzemeler

5 adet yufka
1 bardak süt
3 yumurta
1 bardak yoğurt
1bardak sıvı yağ
1 çorba kaşığı çörekotu

Harç için;

6 adet patlıcan
200 gr. kıyma
1 çorba kaşığı margarin (ben tercih etmiyorum, sıvıyağ da olur bence)
1 adet soğan
2 adet yeşilbiber
2 adet domates
tuz
karabiber

Patlıcanları çizgili soyun, zar şeklinde kesip tuzlu suda bekletin. Yağda kıymave soğanları iyice kavurun. Doğranmış domates ve biberleri ve patlıcanları da ekleyin. Tuz ve karabiberi atın. Hiç su koymadan kısık ateşete pişirin.

Yumurta, süt, yoğurt ve sıvıyağı çırpın.

Yufkanın bir tanesini alın, üzerine sıvı malzemeyi sürün. Dört tarafından içe katlayın ve kare yapın. Dörde bölün. Her parçaya 1 kaşık patlıcanlı içten koyun. Karelerin dört ucunu üstüste getirip ters çevirin. Yağlanmış tepsiye dizin, üzerine sıvı malzemeden sürün ve çörekotu serpin.

175 derece fında kızarana kadar pişirin.

Afiyet olsun...

1 yorum:

cekirdeksizuzum dedi ki...

ben bu tarifi kesin deneyeceğim ama tabii harçtaki yumurtaları çıkartarak:)