22 Ağustos 2007 Çarşamba
Mercimekli Bulgur Pilavı
Bu da rahmetli Babaanneciğimin yaptığı bulgur pilavı tarifi…
Ben genellikle nohut ve mercimeği ihtiyacımdan fazla haşlıyorum ve derin dondurucuda saklıyorum. Sonra pilavlarda çorbalarda kullanıyorum.
Malzemeler
1 su bardağı bulgur (ben organik kullandım)
½ su bardağı haşlanmış yeşil mercimek (ben organik kullandım)
1 orta boy soğan
2 yemek kaşığı tereyağı
3 su bardağı sıcak su
Tencereye biraz zeytinyağı koyun, bulgurları yıkayın ve tencereye ekleyin, biraz kavurun. Üzerine haşlanmış mercimeği ve sıcak suyu ekleyin. (Ben 3.5 su bardağı kadar ekledim sanıyorum bulgur organik olduğu için daha çok su çekti) Kapağını kapatın. Başka bir tavada tereyağını eritin ve üzerine küçük küçük doğradığınız soğanları koyun ve soğanlar pişene kadar kavurun ama yakmayın . Pilav piştikten sonra üzerine soğanı ekleyin ve servis yapın.
Afiyet olsun…
Etiketler:
Pilavlar
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder