14 Ağustos 2007 Salı

Profiterol



Malzemeler

Hamuru için;

1 su bardağı su (250 ml su bardaklarından)
1 su bardağı un
125 gr. tereyağı
4 yumurta
1 fiske tuz
1 fiske şeker

İç kreması için;

2 su bardası süt
3 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı margarin
8 yemek kaşığı şeker
vanilya

Kakao sosu

1 lt süt
3 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı nişasta
8 yemek kaşığı şeker
3 yemek kaşığı kakao


Süslemesi için;
Antep fıstığı ve çikolata sosu

1 su bardağı suyu teflon bir tencereye (tencere küçük olmalı sütlük gibi) koyun, ısınınca yağı ekleyin. Yağ eridikten sonra ocağın altını kısıp, unu ekleyin ve karıştıra karıştıra 5 dakika pişirin. Sonra cam büyük bir kaseye koyun, ılınınca yumurtaları teker teker mikserle hamura yedirin.

Hamurdan bir tatlı kaşığı yardımıyla parçalar alın ve aralıklı olarak yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin. 175 derecede ısıtılmış fırında 10-15 dakika pembeleşinceye kadar pişirin. Fırının kapağını açmayın, soğumaya bırakın.

İç kreması için bir tencereye sütü, yumurtayı, unu nişastayı, şekeri koyun muhallebi gibi pişirin.

Soğuduktan sonra bıçakla kestiğiniz profiterol hamurlarının içine koyun.

Kokaolu kremayı da pişirin. Kasenin tabanına profiterol hamurundan koyun üzerine kakaolu kremadan ve fıstık çikolata ile süsleyin.

Afiyet olsun...

Hiç yorum yok: