28 Temmuz 2007 Cumartesi

Frambuazlı Pasta






Pazar günü Heroes izleme günümüz oldu artık, geçen hafta Demetler'le bizdeydik. Yemek yapmadık dışardan aldık. Ben de pasta yaptım. Pandispanyasını sabahtan yapmıştım, akşam gelince de kremasını hazırladım.

Fotoğraf Ankara manzaralı oldu biz aramızda buna uçan pasta demeye karar verdik. Benim daha önce yaptığım bir de uçan kekim var onu da en kısa zamanda yayınlayacağım. Fotoğraf makineme kavuştum sonunda...

Malzemeler

Pandispanya için;
3 fincan un
3 fincan şeker
3 yumurta
1 çay kaşığı vanilya aroması

Krema için;
3 su bardağı süt
3 yemek kaşığı un
8 yemek kaşığı şeker
1 paket vanilya
1 kutu krema

Süslemek için;
Frambuaz (yaklaşık olarak yarım kutu dondurulmuş frambuaz kullandım)

Önce fırını 170 dereceye ayarlayın, cam bir kasede yumurta ve şekeri iyice çırpın, unu ve vanilyayı ekleyin. 25 cm çapındaki kelepçeli kalıba dökün. 170 derecedeki fırına koyun. 25-30 dakika pişirin. Soğumaya bırakın.

Süt, un, şeker ve vanilyayı pişirin. Yine cam bir kasade kremayı sertleşinceye kadar mikserle çırpın. Pişirdiğiniz muhallebiyi kremanın içine ekleyin ve iyice çırpın.

Pişen pandispanyayı bıçakla enine ikiye bölün. Her iki katı da şekerli süt ile ıslatın. Birinci kata kremayı sürün üzerine frambuazları dizin. İkinci katı üzerine koyun ve kremayı düzgünce üzerine ve kenarlarına yayın. Pastanın üstünü de frambuazlarla süsleyin. Buzdolabında biraz soğuttuktan sonra servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun…

2 yorum:

cekirdeksizuzum dedi ki...

offf süper görünüyor. resmen ağzım sulandı. keşke gelebilseydik:) ellerine sağlık canım

ACIBADEM KURABiYESi dedi ki...

Ben de o yüzden o kadar ısrar etmiştim gelin diye:)Bir daha yaparım artık sizin için... Ama kalabalık olmamız gerekiyor bitmiyor çünkü :)