30 Temmuz 2007 Pazartesi

Zeytinyağlı Favalı Enginar



Malzemeler

4 adet Enginar
250 gr. İç Bakla
1 adet soğan
3-4 adet sarımsak
1 limon
Tuz
Şeker
Maydanoz

Enginarları bir tencereye alın üzerine 1 çay kaşığı şeker ve tuz serpin, 1 bardak su, 1 limonun suyunu ekleyin ve 20-25 dakika pişirin.

Ayrı bir tencerede kabukları soyulmuş baklaları, doğranmış soğanı, sarımsakları, 1 çay kaşığı tuz ve şeker ekleyerek 1 bardak kadar su ile pişirin. Piştikten sonra el blender’ı yardımıyla ezin.

Enginarların üzerine hazırladığınız favayı koyun, maydanozla süsleyerek servis yapın.

Afiyet olsun…

Ben dondurulmuş iç bakla kullandım, suya koyunca kabukları kolayca çıkıyor. Taze iç bakla ile de denedim onu kabuklarından ayırmak daha zahmetli oluyor.

Hiç yorum yok: