3 Temmuz 2007 Salı

Kıymalı Börek



Ben genellikle tarifleri değiştirdiğim ya da içimden ne geçerse koyduğum için bu börek içli köfte içine patates eklemiş tamamen benim yaratıcılığımla ortaya çıkmış ve yiyen arkadaşlarım tarafından silip süpürülmüştür.

Malzemeler

1 Kg yufka (6 adet)
250 gr Kıyma
1 küçük soğan
1 küçük patates
8-10 adet ceviz (kırılmış)
3-4 dal Maydonoz
1 dilim ekmek (ufalanmış)
Karabiber
Tuz

Yufkaya sürmek için;

2 yumurta (1 tanesinin sarısını üzerine sürmek için ayırın)
2 çay bardağı süt
1/2 çay bardağı su
1/2 çay bardağı zeytinyağı

Süslemek için;

yumurta sarısı ve susam

Önce iç malzemesi için soğanı zeytinyağında kavurun, kıymayı ekleyip kavurmaya devam edin. Patatesi de ekleyin biraz daha pişirin. (Patates çelik tavaya yapışabiliyor, teflon kullanmak akıllıca olabilir.) Tuz, karabiber, ceviz, ekmek içini ve en son da doğranmış maydonuzu ekleyin.

İç malzeme soğurken yumurta, süt, su ve zeytinyağını iyice çırpın.

Yufkanın birini serin, üzerine karışımdan sürün, 2. yufkayı üzerine koyun. 8 parçaya bölerek, ıspanaklı içten koyun ve sigara böreği gibi sarın. Üzerlerine yumurta sarısı sürün, susam ve çörekotu serptikten sonra 200 derecede ısıtılmış fırına koyun 20-25 dakika kızarana kadar pişirin.

Afiyet olsun...

Hiç yorum yok: