12 Temmuz 2007 Perşembe

Keten Tohumlu Organik Tam Buğday Ekmeği



Bugün Organik tam buğday unu aldım evde organik keten tohumu da vardı, bi de organik süt eklersem oldukça organik bir ekmeğim olacak... Tek eksiğim fotograf makinesi tatilde unuttum ve 22 temmuza kadar ondan uzak ne yapacağım bilemiyorum... Cep telefonuyla çektiğim fotolar çok güzel olmuyor diğer ekmekte görüldüğü gibi...

Bu ekmek cevizli kadar çok kabarmadı ama yine de lezzetliydi. Başarılı ekmeklerim arasında sayabilirim yani.

Malzemeler

200 ml ılık süt
2 adet büyük yumurta (çırpılmış)
2 tbsp tereyağ (eritilmiş, oda sıcaklığına soğutulmuş)
3 cup organik tam buğday unu
2 tbsp şeker
1 tsp tuz
2 tsp instant maya
1/2 çay bardağı keten tohumu
1 tsp haşhaş tohumu


Keten tuhumu ve haşhaş tohumu hariç tüm malzemeleri sırasıyla makineye koyun. 3 saat 25 dakikalık (1kg'lık ekmek) programında yaptım. Afiyet olsun...

Hiç yorum yok: