Pişemeden önceki halleri...
Piştikten sonraki halleri...
Bu makarnaları İtalya’dan almıştım ne zamandır yapmak için keyifli bir günümü bekliyordum. O kadar güzel görünüyorlardı ki dayanamamıştım, taa oradan taşıdım :) Tarif de içinde vardı. Asıl tarifte mantar yoktu ben ekledim, permesan peyniri kullanılıyordu ben kaşar kullandım.
4 kişilik
Hazırlama süresi: 35 dakika
Pişirme süresi: 10 dakika
400 gr. Makarna
1 soğan
1 kaşık tereyağı
30 gr krema
2 yemek kaşığı doğranmış kestane mantarı
2 yemek kaşığı kaşar peyniri
Makarna haşlanırken, küçük küçük doğradığınız soğanları tereyağında biraz kavurun. Sonra üzerine mantarı ekleyin. Kremayı ekleyip, biraz pişirin. Üzerine haşladığınız makarnayı koyun ve sos ile karıştırıp, fırın kabına koyun. Üzerine kaşar peyniri dökün ve üzeri kızarana kadar fırınlayın.
Afiyet olsun…
4 kişilik
Hazırlama süresi: 35 dakika
Pişirme süresi: 10 dakika
400 gr. Makarna
1 soğan
1 kaşık tereyağı
30 gr krema
2 yemek kaşığı doğranmış kestane mantarı
2 yemek kaşığı kaşar peyniri
Makarna haşlanırken, küçük küçük doğradığınız soğanları tereyağında biraz kavurun. Sonra üzerine mantarı ekleyin. Kremayı ekleyip, biraz pişirin. Üzerine haşladığınız makarnayı koyun ve sos ile karıştırıp, fırın kabına koyun. Üzerine kaşar peyniri dökün ve üzeri kızarana kadar fırınlayın.
Afiyet olsun…
2 yorum:
Ben mantarı çıkarsam soğan krema yetmezmi.. bence yeter :)))
Ellerinize sağlık.
nefissss
Sıcacık sevgiler
www.misssgibi.com
bence de yeter, o zaten benim eklemem:) illa kendimden birşey katıcam tarife:)
Yorum Gönder