3 Aralık 2007 Pazartesi

Pırasalı Havuçlu Tavuklu Milföy Börek





Aslında bu börek yufka ile yapılıyor havuç da yok içinde ama ben değiştirdim birazcık...

Hazırlama Süresi: 45 dakika
Pişirme sıcaklığı: 170 derece
Pişirme süresi: 20-25 dakika


Malzemeler

1 bütün tavuğun haşlanmış didiklenmiş göğüs eti

1 rendelenmiş havuç

İnce uzun kibrit çöpü şeklinde doğranmış pırasa(beyaz kısmı)

Kekik

Karabiber

Tuz


Önce havucu zeytinyağında biraz soteliyoruz, üzerine pırasaları ekleyip sotelemeye devam edin. Üzerine tavukları ekleyin, tuz ve baharatları da eklyin altını kapatın. Milföylerin içine bolca koyun ve 170 derecede 20-25 dakika pişirin.


Afiyet olsun...

4 yorum:

cekirdeksizuzum dedi ki...

hmmm, çok lezzetliye benziyor canım ellerine sağlık

ACIBADEM KURABİYESİ dedi ki...

Teşekkürler Özlemcim, gerçekten güzel bir lezzet buluşması oluyor pırasa ve tavuk :) İki kişi pırasnanın tamamını tüketemiyoruz haliyle ben de doğrayıp buzluğa atıyorum, pratik oluyor :)

zerrin - misss dedi ki...

merhaba,

tavuk, havuç, pırasa.. hepsi birbirinden güzel lezzetler hele birleşince hımmm :)

ellerinize sağlık.

sıcacık sevgiler...

Bu sırada sayfamdaki blog manşete yeni yazdığınız yazıları başlık olarak eklerseniz diğer arkadaşlarda haberdar olabilirler. Sizi orada görmek beni çok sevindirecektir..

www.misssgibi.com

Betül dedi ki...

Merhaba,

Çok lezzetli görünüyor, düşününce pırasa ve havçla tavuğun yakışacağına ve milföy içinde hoş bir lezzet olacağına karar verdim. Denenmek üzere tarifiniz için teşekkürler.