Ben de Özlem'de vişneli muffin'in yedikten sonra evdeki sinangil unu denemeye karar verdim ve arkasındaki tarifi şekeri azaltarak ve yağı çıkararak aynen yaptım. Çok güzel kabardı, tadı da çok güzel oldu...
hamuru için malzemeler
2 su bardağı sinangil sade kek un
2 su bardağı toz seker
170 gr. sıvıyağ
3 adet yumurta
250 ml süt
20 gr kakao
çikolata sosu için malzemeler
200 ml ılık süt
25 gr margarin(ben tabiki kullanmadım :))
1 çay bardağı pudra şekeri
2 çorba kaşığı kakao
80 gr bitter çikolata
fırın 160 dereceye ayarlanır.
Hamur için şeker ve yumurta iyice çırpılır. diğer malzemeler eklenir ve 3-4 dakika daha çırpılır. Kalıba dökülür.
40 dakika fırın ayarında pişirilir.
Çikolata sosu için tüm malzemeler çikolata eryinceye kadar ocakta tutulur.
Sıcak kek üzerine dökülerek servis yapılır.
Afiyet olsun...
9 yorum:
harika görünüyor, ellerine sağlık.
teşekkür ederim pınarcım...
blogmansetten geldim ben seni yerim :DDD
ellerine saglik canim nefis olmus nefis
Harika bir pasta olmus,ellerinize saglik.
süper görünüyor ellerine sağlık canım
Teşekkürler nino, seninle soyaddaşmışız:)
Teşekkürler Senem, İsviçre'ye selamlar benim için ev yapımı bademli meyveli beyaz çikolatalardan ye seviyorsan...
Teşekkürler üzümcüm benim :)
Sevgili Dilek,
eğer şekerden kaçınıyorsan,
kuru meyveler,olgun muzlar,pekmez ile değiştirebilirsin rafine şeker kullanılan yerleri.
tavsiye ederim.
Blogun ve tariflerin güzel.
Ellerine sağlık.
Kolay gelsin.
Sevgiler.
Teşekkürler Sevgili çilek,
pekmezi sadece tahinli kek yaparken kullanıyorum tahin pekmez birbirini çağrıştırdığı için sanırım:) Ama bu fikir hoşuma gitti, diğer kekler de de deneyeceğim.
sevgiler
Hımmm nefis olmuş ..
Ellerinize sağlık.
sıcacık sevgilerimleee.
Mutlu bayramlar..
www.misssgibi.com
Yorum Gönder