15 Kasım 2007 Perşembe

Ye# 26: Ev Eriştesi (organik undan)









Malzemeler

2 yumurta
2 fincan su
Organik tam buğday unu

Yumurtaları çırpın üzerine suyu ekleyin ve göz kararı olabildiğince sert bir hamur elde edecek kadar un ekleyin ve yoğurun. Zor yoğurulması gerekiyor ki unu benim gibi tam buğdayunu kullanırsanız daha da zor yoğuruluyor, çok az su eklemek gerekebiliyor.

Hamuru yoğurduktan sonra ben daha önce hiç hamur açmadığım için oldukça zorlandım neyseki Evren imdadıma yetişti. Hamuru 2-3 mm kalınlığında açtıktan sonra iyice unlayın ve önce ikiye katlayın, tekrar ikiye katlayın ve bu işlemi hamur 2-3 cm. eninde olana kadar devam edin. İnce uzun olmasını istiyorsanız boyuna ikiye kesin ve sonra enine 2mm olacak şekilde kesin ve unladığınız tepsiye alın. Kurutabililirsiniz ve afiyetle çorbalarınızın içinde tüketebilirsiniz.

Afiyet olsun...

7 yorum:

cekirdeksizuzum dedi ki...

ellerinize sağlık, aştınız siz iyice. artık bu eriştelerle bi yeşil mercimek çorbası yaparsın bize

ACIBADEM KURABiYESi dedi ki...

hem de organik mercimekle yaparım:) Lafta kalmasın Pazar günü yapayım artık size... menüye eklemek istedikleriniz varsa çekinmeyin:)

Adsız dedi ki...

Merhaba, ne hoş bir blog burası daha öncede uğramıştım. şimdi daha bir gezindim pek sevdim tariflerinizi.

ben de evde makarna yapıyorum. Eriştede kesiyorum. Çok hoş anlatmışsınız. Ellerinize sağlık.

sevgiler..

Bıu sırada yazılarınızın diğer blogcular tarafından görülmesini isterseniz her yeni yazı eklediğinizde sayfamdaki blog manşete yazınızın başlığınızı girmeniz yeterli olacaktır. bilginize..

ACIBADEM KURABiYESi dedi ki...

Merhaba Zerrin,
Çok teşekkür ederim, çok mutlu oldum beğendiğine... Ben de senin blogcudaki blogunu uzun zamandır açamıyordum(teknik nedenlerden dolayı:)) yeni sayfa yapmana sevimdim, hayırlı olsun, çok güzel olmuş... Blog manşeti de en kısa zamanda kullanacağım...

Sevgiler Dilek

Leziz Sofralar dedi ki...

Kis hazirliklari nefis görünüyor baya bir ugrasilmis elinize emeginize saglik,Allah huzur icinde yemeyi nasip etsin,sevgiler...

Tijen dedi ki...

Harika harika! Nasıl da zevkle yenir ama.

ACIBADEM KURABiYESi dedi ki...

Teşekkürler "yemeğim",
bayağı uğraştırdı beni ama ilk defa yapıyor oluşumdan da kaynaklandı biraz... Sizin hazırlıklar da süper, siz de sağlıkla tüketirsiniz inşallah...

Teşekkürler Tijen, idealist bir yaklaşımla %100 organik bir yemek pişirme arzumun sonucu bu eriştileri yaptım, sonuç iyi oldu sanırım...

Sevgiler Dilek