Ben genellikle daha sağlıklı olduğu için tam buğday ekmeği yapıyorum, içine de keten tohumu, haşhaş, ay çekirdeği, kabak çekirdeği koyarak ve hep aynı tarifi uyguluyorum risk almamak için :). Bu ve başka ilginç bir sürü tarif gördüm sevgili ekmek kokusu’nda, hepsini deneyeceğim ama önce peynir altı suyu olduğu için bunu yaptım.
2 cup un için oldukça güzel kabardı, en önemlisi de çok lezzetli ve yumuşacık oldu.
Ekmek kokusundan tek farkı peynir altı suyu 1 cup çıkmadı ben de üzerine süt ekledim.
orjinal tarif burada...
Hazırlama süresi: 5 dakika
Pişirme süresi: 2 saat 35 dakika
1/2 cup peynir altı suyu
1/2 cup süt
1 yemek kaşığı zeytin yağı
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı şeker
1 cup beyaz un
1 cup tam buğday unu
1,5 çay kaşığı instant maya
1 yemek kaşığı keten tohumu
Malzemeleri sırasıyla ekmek makinesinin haznesine ekleyin. Temel ekmek ayarında benim makinemde(kenwood) 1. programda(3 saat 35 dakika) pişirin.
Afiyet olsun…
8 yorum:
ellerine saglık.
afiyetler olsun.
deneme icin ve link icin de tabi tesekkurler
hem besleyici, hem doğal,
daha ne olsun,
ellerine sağlı
sevgilerimle:))
ellerine saglik
ne zamandır ekmek denemesi yapmak istiyorum ama birtürlü kısmet olmuyor.böyle güzel denemeler gördükçe iştahım kabarıyor:)
ellerinize sağlık ..
sevgiler..
Teşekkürler,
Binnur,Nihan, sefertası ve sofra özlemi...
Sevgiler,
Dilek
Mis gibi de kokmuştur bu nefis ekmek...
Ellerine sağlık, Sevgiler :))
Merhaba arkadaslar bu gün saat 14.00 te Türkiye saati ile 15.00 te AYYA Bayan blogcular kahvesinin acilisi var.Tüm blogcu arkadaslari davet ediyoruz,buyursunlar. Aynur Yaren
www.ayyachat.blogspot.com
Oh ellerine sağlık. Var mı ekmek gibisi???
Yorum Gönder