19 Haziran 2007 Salı

Profiterol Pasta

Canım Annem bu tarifi bize küçükken yapardı üzerine sadece pudra şekeri ekerdi ama... biz daha anneciğim içlerine kremayı doldururken elinden alıp yerdik :)

Malzemeler

Hamuru için;

1 su bardağı su (250 ml su bardaklarından)
1 su bardağı un
125 gr. tereyağı
4 yumurta
1 fiske tuz
1 fiske şeker

İç kreması için;

2 su bardası süt
3 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı margarin
8 yemek kaşığı şeker
vanilya

Süslemesi için;
Antep fıstığı ve çikolata sosu

1 su bardağı suyu teflon bir tencereye (tencere küçük olmalı sütlük gibi) koyun, ısınınca yağı ekleyin. Yağ eridikten sonra ocağın altını kısıp, unu ekleyin ve karıştıra karıştıra 5 dakika pişirin. Sonra cam büyük bir kaseye koyun, ılınınca yumurtaları teker teker mikserle hamura yedirin.

Hamurdan bir tatlı kaşığı yardımıyla parçalar alın ve aralıklı olarak yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin. 175 derecede ısıtılmış fırında 10-15 dakika pembeleşinceye kadar pişirin. Fırının kapağını açmayın, soğumaya bırakın.

İç kreması için bir tencereye sütü, yumurtayı, unu nişastayı, şekeri koyun muhallebi gibi pişirin.
Soğuduktan sonra bıçakla kestiğiniz profiterol hamurlarının içine koyun.

Buarada çikolata sosunu da pişirin, ama kabuk bağlamaması için arada karıştırın.

Ben pasta gibi yaptığım için bir sıra dizdim, üzerine çikolata sosu ve fıstık döktüm. İkinci sırayı daraltarak dizdim kule gibi olması için, yine çikolata sosu ve fıstık. Bitene kadar devam ettim.

Afiyet olsun...

3 yorum:

cekirdeksizuzum dedi ki...

Çok iştah açıcı görünüyor. Ellerine sağlık

ACIBADEM KURABİYESİ dedi ki...

Pazar gününü bekle;)

cekirdeksizuzum dedi ki...

Tadı da süperdi doğrusu, en kısa zamanda denemeyi düşünüyorum.
Sevgiler