8 Nisan 2009 Çarşamba

Sıradışı Profiterol Pasta



Buna benzer bir pastayı Liva Pastanesi'nde yapıyorlar, ben de ben bunu yaparım dedim ve yaptım:) Gerçi onlar biraz değişik yapıyorlarmış, tabanını ve sanıyorum üstünü milföyden yapılıyormuş. Ben hepsini profiterol hamurundan yaptım.

Tüm aile toplanmıştık bayramda taaa o zaman yapmıştım en son, herkes çok beğendi.

Malzemeler

Hamuru için;

1 su bardağı su (250 ml su bardaklarından)
1 su bardağı un
125 gr. tereyağı
4 yumurta
1 fiske tuz
1 fiske şeker

İç kreması için;

1/2 lt süt
1 yumurta
3 yemek kaşığı un
8 yemek kaşığı şeker
vanilya
1 kare paket bitter çikolata

Süslemek için;

Antep fıstığı, muz, pudra şekeri.

1 su bardağı suyu teflon bir tencereye (tencere küçük olmalı sütlük gibi) koyun, ısınınca yağı ekleyin. Yağ eridikten sonra ocağın altını kısıp, unu ekleyin ve karıştıra karıştıra 5 dakika pişirin. Sonra cam büyük bir kaseye koyun, ılınınca yumurtaları teker teker mikserle hamura yedirin.Bu püf noktası:)

Yağlı kağıt üzerine yaklaşık 18-20cm çapında iki yuvarlak çizin, tencere kapağıyla çizdim, yağlı kağıdı ters çevirin ve yuvarlağın içini 1cm yakın kalınlıkta hamur ile kaplayın. Ben krema pompasıyla denedim,ama pek bşarılı olamadım:) kaşıkla düzelttim. Her tarafının aynı kalınlıkta olmasına dikkat edin.

Kalan hamurdan bir tatlı kaşığı yardımıyla parçalar alın ve aralıklı olarak yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin. İki tepsiyi aynı anda ya da ayrı ayrı 175 derecede ısıtılmış fırında 10-15 dakika pembeleşinceye kadar pişirin. Fırının kapağını açmayın, soğumaya bırakın.

İç kreması için bir tencereye sütü, yumurtayı, unu nişastayı, şekeri koyun muhallebi gibi pişirin. Kremanın birazını(1/3 kadarı) ayırın ve içine bitter çikolatayı ekleyin.

Soğuduktan sonra bıçakla kestiğiniz profiterol hamurlarının içine beyaz kremayı koyun.



Yuvarlaklardan birini tabana koyun, üzerine beyaz kremadan sürün ve her tarafına topları dizin, pastanın ortasına çikolata kattığınız kremayı dökün, muz dilimleyin, antep fıstığı serpin. Üzerine ikinci yuvarlağı koyun ve pudra şekeri ile süsleyin.

Afiyet olsun...

11 yorum:

kirazdünyası dedi ki...

çok değişik bir görüntü olmuş,ellerine sağlık...

Adsız dedi ki...

cok deyisik gorunumlu bir pasta olmus
ellerine saglik

www.yenitadlar.blogcu.com

Tuğba dedi ki...

Gerçekten sıradışı olmuş:))ellerine sağlık.

TAZENANE dedi ki...

GERÇEKTEN HARİKA VE SIRA DIŞI BİR GÖRÜNÜYOR.
SEVGİLER.

TAZE NANE dedi ki...

İYİ AKŞAMLAR.....

pervin dedi ki...

pastanız harika olmuş bencede milföy hamurundan çok profitorol hamuru daha çok yakışmış ayrıca mekik tatlısıda harika gözüküyor ellerinize sağlık sevgi dolu günler...

ACIBADEM KURABiYESi dedi ki...

Teşekkür ederim yorum yapan herkese...

Mimosa Café+Design dedi ki...

çok yaratıcı! eline sağlık!

Mutfak Havlusu dedi ki...

Çok ilginç,ellerinize sağlık.

sarı mutfak-hande dedi ki...

Gerçekten çok değişik ve güzel
ellerine sağlık canım
sevgilerimle

EcE Çakıroğlu dedi ki...

süper bir fikir ve tarif ellerine sağlık yapılacaklar listesine aldım....
blogunu takipteyim....