31 Ağustos 2008 Pazar

Semizotu



Domates, semizotu herşey bol bol varken yapmıştım bunu, tam mevsimiydi gerçi hala var pazarda...


Malzemeler

1 demet Semizotu
1 soğan
3 domates
1 kırmızı biber
Karabiber
Kırmızı pul biber
5-6 diş sarımsak
Zeytinyağı
1 kahve fincanı esmer pirinç

Soğanları doğrayıp kavurun, üzerine rondodan geçirdiğiniz domates ve biberi ekleyin. Doğradığınız semizotlarını ve pirinci, tuzu, baharatları da ekleyip, pirinçler pişinceye kadar pişirin. Ben clipsoda pim çıktıktan sonra 15 dakika pişirdim, esmer pirinç kullandığım için biraz daha geç pişti.

Servis tabağınının altına yoğurt üstüne semizotunu koyarak servia yaptım...

Afiyet olsun...

Semizotunu çok severim, yorumları okurken bir blogda semiz otunun faydalarının anlatıldığını anımsadım, aradım buldum acemi aşçı daymış...

http://www.acemiasci.com/2007/05/dnya-semizotunu-kefediyor.html

5 yorum:

SMİLENA dedi ki...

Nefis görünüyor.ben semiz otunun her türlüüne bayılırım.bak şimdi canım çekti.elinize sağlık ve iyi ramazanlar.

neslihan dedi ki...

Hımmm çok lezizi görünüyor,ben birkeresinde semizotunu ıspanak niyetine yedim de sonra öğrendim semizotu olduğunu:-)ama daha önce yemeğini hiç yememiştim...eline sağlık.Hayırlı Ramzanalar,iyi iftarlar.sevgiler...

ACIBADEM KURABİYESİ dedi ki...

Gerçekten de çok faydalı bir ot, hem çiğ hem pişmiş olarak çok seviyorum... Bence yemegi ıspanaktan da güzel oluyor :)

Öznur dedi ki...

MERHABALAR,
Yemeğin harika gözüküyor. Evet semizotunun zamanı yavaş yavaş geçiyor. tohuma kaçmak üzereler. Son son yiyelim bari.
Ellerine sağlık canım.

SEVGİLERLE....

CADI KAZANI dedi ki...

SEMİZOTU BENİM DE EN SEVDİĞİM SEBZELERDEN BİRİ OLDU BU SENE. HEM VİTAMİNİ BOL, HEM EKONOMİK VE LEZİZ DE