Uzun zamandır birşey ekleyemedim acıbademime, fotograf makinememin aktarma kablosunu bulamadığım için bir sürü resim ve tarif birikmişti.
Bu pasta tamamen hayalgücümün ürünüdür, evde olanlarla prenses kalıbımı kullanma merakımla ortaya çıkmış bir çilek mevsimi tatlısı...
Bu pasta tamamen hayalgücümün ürünüdür, evde olanlarla prenses kalıbımı kullanma merakımla ortaya çıkmış bir çilek mevsimi tatlısı...
Malzemeler
8-10 adet kedi dili
1 krema(ya da 1 poşet kremşanti)
1 poşet çilekli jöle
1/2 kg çilek
1 paket sakızlı muhallebi
1 avuç fındık
Önce sakızlı muhallebiyi pişirin ve soğutun, içine küçük parçalara böldüğünüz kedi dillerini ve fındığı ekleyin. Çilekli jöleyi tarifin göre yapın, biraz soğutun ama koyulaşmadan kalıbın en altına dökün, içine çileklerin bir bölümünü batırın ve buzdolabına koyun. Bu arada kremayı sertleşene kadar çırpın ve kalan çilekleri içine katın ve jölenin üzerine ekleyin. Buzluğa koyun. Soğuduktan sonra üzerine iyici soğumuş olan muhallebili karışımı da ekleyin ve kapağını kapatıp, buzlukta bekletin. Servis etmeden yarım saat önce servis tabağına çıkarıp, buzdolabının alt bölümüne alın.
Afiyet olsun...
11 yorum:
Çok güzel görünüyor... Ellerine sağlık... Sevgiler...
Teşekkürler Aysel...
Tam bir yaz pastası... çok güzel görünüyor buradan.. Ellerine sağlık.
Teşekkürler Gaye...
ELLERİNE SAĞLIK CANIM GERÇEKTEN ÇOK HOŞ DEĞİŞİK BİR YAZ TATLISI OLMUŞ.
süper olmuş hem de tamamen sana ait bir tarif ellerine sağlık
Dilekcim,
Çok şık görünüyor prenses pasta!Böyle kat kat, tam göze hitap ediyor vallahi. Ellerine sağlık. :)
Sevgiler.. :)
teşekkürler kızlar...
ACIBADEM'CİM ,ELLERİNE SAĞLIK,BU KALIBTAN BENİM DE VAR,TARİF HARİKA OLMUŞ HEMEN YAPAYIM...SEVGİLER
mevsime uygun bir lezzet.
ben de ufak eklemelerde denicem tşk
Yorum Gönder