ö Herkesin yaptığı gibi sıradan bir börek... ben fazladan ceviz koyuyorum, değişik bir tat veriyor... blogger ve benim aramdaki teknik sorundan ötürü yayınlayamamıştım ama sonunda başardım...
Özlem ve benim sevgili arkadaşımız Demet'in nişanı için yapmıştım... Allah mutluluklarını hiç bozmasın ve tamamına erdirsin, aynı mutluluk ve neşe ile...
Malzemeler
1 kg yufka
3 yumurta
3 yemek kaşığı yoğurt
1 çay bardağı zeytinyağı
1 su bardağı süt
1 şişe maden suyu
İç harcı;
300 gr az yağlı dana kıyma
1 büyük soğan
1/2 çay bardağı ceviz
1/4 demet maydonoz
tuz
karabiber
İç harcı için, kıymayı tavaya koyup kavuruyoruz, suyunu çekince yemeklik doğradığımız soğanları ekliyoruz. Soğanlar da pişince baharatları ve cevizi ekliyoruz.
Yumurtaların bir tanesinin sarısını üzerine sürmek için ayırıyoruz, kalanını yoğurt, zeytinyağı, süt ve maden suyunu ekliyoruz. (maden suyunun yarısını içine koydum, diğer yarısını üzerine döktüm)
Yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye 1 kat yufka seriyoruz, üzerine yumurtalı harcı iyice yayıyoruz. 2. ve 3. katı serip aynı işlemi yapıyoruz. kıymalı harcı heryerine eşit bir şekilde yayıyoruz ve kalan yufkaları da aynı işlemi yapıp, böreği kare kare kesiyoruz. Kalan maden suyunu üzreine döküyoruz ve yumurta sarısını sürüp, 175 derecede önceden ısıttığımız fırında üzeri kızarana kadar yaklaşık 30 dakika pişiriyoruz.
Afiyet olsun...
6 yorum:
Merhaba, bence ceviz müthiş bir fikir.. Kesinlikle deneyeceğim, ellerinize sağlık.. Bu arada tabak nefis, minik çiçeklere bayılırım..
Teşekkürler Aslı,
içli köfte gibi oloyur:)Onu da çok severim zaten :)yapamasam da:)
hmmm nefisti börekler. tadı damağımda kaldı doğrusu.
ellerine sağlık canım
Ellerinize sağlık böğrek nefis gözüküyor kıymalı böğreklerin içine ceviz bende koyuyorum değişik bir tat veriyor mesela içli köfte gibi sevgiler...
ellerine saglik canim nefisss görünüyor ...
kocaman sicacik sevgilerimle. ..
Cok harika görünüyor,ellerine saglik.Sevgiler.
Yorum Gönder