11 Mart 2008 Salı

Izgara Somon Balığı


Oldukça pratik ve sağlıklı bir akşam yemeği çalışanlar için... Eve dönerken balığı alıyorsunuz, 30 dakika sonra yiyebiliyorsunuz...
Malzemeler
Norveç Somon Balığı
Limon
Tuz
Karabiber
Defneyaprağı
Balıkları yıkadıktan sonra limon, tuz ve karabiber serpip, minik elektrikli ızgarada üzeri kızarana kadar pişirdim. Dün de annem fırında yapmıştı, altına halka şeklinde kesilmiş soğan koymuştu o da çok lezzettli oldu... Denemelisiniz...
Afiyet olsun...

12 yorum:

ezginin mutfağı dedi ki...

canım ben çok severim somon balığını harika görünüyor ellerine saglık kocaman sevgiler

Limonlu Kek dedi ki...

Merhaba, iade i ziyarette bulunayım dedim, geldim, sayfa düzeni hiç de yabancı gelmedi, ne kadar da zevkliymişsin:) Balık da çok güzel görünüyor, şöyle dikkatle bir bakayım dedim, karnım acıktı valla. Görüşmek üzere, sevgiler...

emineninemekleri dedi ki...

Merhaba Dilek
Ben bir balik delisiyim. Mansette somonun adini okuyunca bi bakayim dedim. Oyyyyyy oyyyyyyyyyy inan cok nefis olmus ellerine saglik canim.

Sevgilerimle
Emine

ACIBADEM KURABİYESİ dedi ki...

Teşekkürler yorumlarınız için Emine,Ezgi ve limonlu kek...

Balık sağlıktır... Haftada en az bir kere soframızda yer vermeye çalışıyorum...

pastacity dedi ki...

bende bugün ızgara somon yaptım. ellerinize sağlık . hem lezizi hemde çok yararlı
sevgiler
funda

ab-ı hayat dedi ki...

Ellerinize sağlık nefis görünüyor.


sevgiler..

PINAR dedi ki...

Elerine sağlık, hem lezzetli hem de sağlıklı.

palpebra dedi ki...

sana bi lokantada iş bulallımı :D

ugurbocegimleafiyetle dedi ki...

Hımmmmmmmmmmmm harikaaaaaaaaaa, somon balığını çok seviyorum, ellerine sağlık...

Feyza Fidan dedi ki...

Ellerine sağlık, hem sağlıklı, hem lezzetli , hem besleyici.. Birde tabiki pratik..Süper bir yemek kısaca :)
Sevgiler...

pervin dedi ki...

HAYIRLI KANDİLLER...

ebruli pastalar dedi ki...

Balığa bayılırım, ellerine sağlık nefis görünüyor.
Sevgiler...