10 Mart 2008 Pazartesi

Barbunya Pilaki mi adı bilmiyorum...



Benim son zamanlarda kolay yemek pişirme yöntemim şu: buzluktaki domates ve soğanı düdüklüde biraz pişirdikten sonra blender'la eziyorum yoğun güzel bir su oluyor...



Malzemeler

2 su bardağı dondurulmuş taze barbunya

2-3 adet domates

1 adet orta boy soğan

3-4 diş sarımsak

1 adet patates

1 yemek kaşığı domates salçası

1 tatlı kaşığı tatlı biber salçası

1/2 çay kaşığı acı biber salçası

3 yemek kaşığı zeytinyağı

tuz

karabiber



Dediğim gibi domates ve soğanı düdüklünün kapağını tam kapatmadan biraz pişiriyorum, blender ile eziyorum üzerine salçaları ekliyorum ve biraz daha pişiriyorum. Barbunya ve Tuz, karabiber, sarımsak ve zeytinyağını ekleyip düdüklüde pişiriyorum... Afiyet olsun...

2 yorum:

uygarimizlahayat dedi ki...

Barbunya pilakiyi çok severim harika olmuş, ellerine sağlık...

ACIBADEM KURABiYESi dedi ki...

teşekkürler uğurböceki...