26 Ekim 2007 Cuma

Fırında Lüfer



Hazırlama süresi: 10 dakika

Pişirme süresi: 20-25 dakika turbo fırın

Pişirme sıcaklığı: 250 ºC


Hazır balık mevsimi gelmişken bol bol balık tüketmekte fayda var. Lüfer de gerçekten çok lezzetli bir deniz balığı, bu aylarda tezgahlarda görmek mümkün. Oldukça az zamanda hazırlanan zahmetsiz bir yemek olduğu için balık pişirmek açıkçası çok işime geliyor

Ben soğanları içine koydum bir arkadaşımın tavsiyesi üzerine ki zaten taze olarak tüketemiyorum. Siz balığın yanında da servis edebilirsiniz tabi…


Malzemeler

Lüfer (bir boy küçüğü sarı kanat onun da bir boy küçüğü çinekop oluyor)
Kırmızı soğan
Maydanoz
Sumak

Kabuklu patates
Roka
Domates

Önce soğanları piyazlık doğrayın, doğranmış maydanoz ve sumakla karıştırın.

Balıkları çok iyi yıkayın, özellikle de iç organlarının olduğu bölümdeki zarı çok iyi temizleyin (bence pişince o bölümün lezzetini bozuyor). İçini tuzlayın ve hazırladığınız soğandan biraz koyun. Yağlı kağıt serilmiş tepsiye çok az zeytinyağı dökün ve balıkları üzerine dizin.

Tepsinin boş kalan bölümlerine patatesleri yerleştirin (zeytinyağı, kekik, tuz ve karabiber ekleyebilirsiniz) ve fırına verin. Roka ve domates ile servis yapabilirsiniz.

Afiyet olsun...

3 yorum:

cekirdeksizuzum dedi ki...

balığın içini soğanla doldurmak çok iyi fikir, ellerine sağlık canım. sunum da çok iştah açıcı olmuş. sevgiler

ACIBADEM KURABİYESİ dedi ki...

Teşekkürler canım, Evren döndükten sonra bir gün balık partisi yapalım...

Gözde dedi ki...

Merhabalar

fırında sık sık somon yapıyorum, bu seferde mevsim itibarı ile lüfer denemek istiyorum. Sizin tarifiniz hoşuma gitti, içine soğan koymayı denememiştim, bu sefer öyle deneyeceğim. ellerinize sağlık.