16 Ekim 2008 Perşembe

3 Kasım'da görüşmek üzere...

döndüğümde güzel fotoğrafları paylaşmayı umuyorum...

14 Ekim 2008 Salı

Melbourne...

Fotoğraflar pek iyi değil ama pratik bir makineden daha fazlasını da beklemeyeyim değil mi?

Burası Melbourne'nin içinden geçen Yarra Nehir'i, şansımıza hava da çok güzeldi... Tüm gün yürüdük, buradan botanik parka gittik...




böyle kocaman ağaçlar vardı... Değişik değişik bir sürü çiçekler...




Akvaryum'dan manzaralar...





Sea Dragon(Deniz Ejderhası)


Planty Seahorse - Yapraklı bir bitkiye bezediği için olsa gerek...



Ben buna kaya balığı diyorum, taş gibiydi...



Köpek balığı...



Çok sevimli...




Melbourne Hayvanat Bahçesi'nde de resimler çektim onları da sonra paylaşacağım...

13 Ekim 2008 Pazartesi

Patatesli Tavuk



Biliyorum patates ve tavuğu biraz kavurunca daha lezzetli oluyor.

Malzemeler


200 gr tavuk göğsü
1 Patates
3 Domates
1 Kuru soğan
1 Kırmızı biber
Karabiber
tuz
zeytinyağı

Domates ve soğanı doğrayıcı ile parçalayın. Patatesi doğrayın. Tüm malzemeleri düdüklü dencereye koyun ve pişirin. Ben Clipsoda pim çıktıktan sonra 20 dakika pişirdim.

Afiyet olsun...


Not: AAA başlığa bezelyeli tavuk yaz bi güzel tarifini de ver, resimde bir tane bezelye olmasın, şaşkınım galiba...

6 Ekim 2008 Pazartesi

Mercimekli Börek



Bu böreği yapalı çok zaman oldu,hep aklımda mercimekli bir börek yapmak vardı, nasıl yapıldığı hakkında da bir fikrim yoktu aslında.

Malzemeler
6 tane yufka
1 su bardağı haşlanmış mercimek
1 soğan
Kimyon
Karabiber
Tuz
2-3 kaşık zeytinyağı

arası için
1/2 çay bardağı eritilmiş tereyağı+ 2-3 kaşık zeytinyağı (toplamda 1 çay bardağı yağ)
1 kase su

Soğanı küçük küçük doğrayın zeytinyağında kavurun, üzerine mercimek tuz ve baharatları ekleyin, karıştırıp altını kapatın.

Yufkanın bir tanesini tereyağı ve su karışımı ile ıslatın, üzerine 2. yufkayı koyun ve 8 ya da 12 eşit parçaya bölün. Mercimekli iç harcı koyup, sigara böreği gibi sarın, tepsiye dizin. Aynı işlemiş diğer yufkalar için de yapın. 175 derecelik fırında kızarana kadar yaklaşık 20-25 dakika pişirin.

Afiyet olsun...